Carril vici

Feu un experiment. Tranquils, no es necessita cap nivell intel·lectual de geni. Responeu-me a la següent pregunta: Per a qui diríeu que és un carril bici?

 

Preneu-vos el vostre temps, no hi ha pressa.

 

Ja? Perfecte. Suposo que molts haureu pensat alguna cosa com «bicis», «ciclistes» o alguna cosa per l’estil. Doncs esteu tots molt equivocats. I podeu comprovar-ho molt fàcilment, com puc fer jo els dies que fa mig i bo i cometo la imprudència de fer servir el Bicing (que últimament funciona estranyament prou bé) per tornar de la facultat (a la zona universitària) a casa (a l’eixample) passant per la diagonal.

Aquesta magnífica avinguda (la mateixa que ara l’ajuntament vol canviar) té un carril bici de doble sentit entre el lateral de sortida de Barcelona i la calçada principal (de Francesc Macià a Palau Reial). Doncs aquest carril bici (al contrari del que es podria esperar) és utilitzat per molta gent que potser ni saben anar-hi, en bici: Jubilats/des que van a caminar, marujes que van a caminar, gent que va córrer, gent que passeja… I al costat hi ha un espai per a vianants més del doble d’ample que el trist carril bici!!

I els pobres ciclistes que (il·lusos nosaltres!) intentem circular pel carril bici a una velocitat normal (que per si no heu anat mai en bici sol ser sensiblement més alta que la d’una persona caminant) i passem pel seu costat (envaint el carril del sentit contrari) encara ens hem de sentir a dir que som uns incívics, que no respectem res, que pobres vianants…

 

Amics vianants (especialment els que ho sou per l’avinguda diagonal entre Palau Reial i Francesc Macià) recordeu: El carril bici té aquest nom per un motiu! 

 

Quant a Miquel Puig i Pey

Ex-estudiant d'informàtica, ex-habitant de Finlàndia i Alemanya.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Carril vici

  1. Carles diu:

    Ets un temerari! Mira que intentar anar en bici per un carril bici! 😀

Els comentaris estan tancats.